.......................ΜάΑύγουστος 2018... ..........................Σελίδες προβληματισμού πολιτών της Ανατολικής Αττικής............................

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

................Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο λόγος στον κυρίαρχο λαό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Του Πάνου Τριγάζη



Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που συνεδρίασε στις 18-19 Μαΐου 2013, ενέκρινε τον κανονισμό για τις προσυνεδριακές συνελεύσεις, το σχέδιο Θέσεων και το σχέδιο Καταστατικού, που θα συζητηθούν στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου πολυτασικού κόμματος, το οποίο φιλοδοξούμε και επιδιώκουμε να οικοδομηθεί ως κόμμα των μελών του, με ισχυρές κοινωνικές αναφορές, ικανό να αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Τον λόγο έχουν, τώρα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που θα αποφασίσουν τη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, του οποίου τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά και η εναλλακτική πολιτική πρόταση έχουν ήδη κατοχυρωθεί μέσα στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει αναδείξει τη σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά σε μεγάλη ελπίδα για τον τόπο, δύναμη αλλαγής και της Ευρώπης.
Στην πορεία προς το συνέδριο του Ιουλίου θα κριθούμε όλοι μας, ιδιαίτερα τα κεντρικά στελέχη, και πρέπει να διασφαλίσουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, ότι η πορεία αυτή θα είναι πορεία ενωτική, κάτι για το οποίο εγγύηση αποτελεί η βούληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Χρειαζόμαστε μια πορεία παραπέρα μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Η πορεία προς το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πορεία εσωστρεφής, μακριά από τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά επίδικα της περιόδου. Καλούμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του κόμματός μας στα κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα, όπως το μέτωπο στο συνεχιζόμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το μέτωπο του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού, το μέτωπο της οικοδόμησης Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Καλούμαστε και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της υπεράσπισης της ειρήνης, ιδιαίτερα στην ταραγμένη περιοχή μας, να προωθήσουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες, σε μια περίοδο που η επίσημη Ελλάδα απουσιάζει από τα πεδία αυτά, στάση που δεν υπηρετεί τα εθνικά θέματα της χώρας.
Τέλος, δεν πρέπει η πορεία προς το συνέδριο να αφήσει περιθώρια για ιδεολογικές και πολιτικές αναδιπλώσεις και περιχαρακώσεις, μακριά από τις πραγματικότητες της εποχής μας, της Ευρώπης και της χώρας μας. Δεν θα το επιτρέψει -και δεν θα συγχωρούσε κάτι τέτοιο- ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που τον στελεχώνουν, καθώς και όσοι τον επέλεξαν και τον ανέδειξαν, τον Μάιο και Ιούνιο 2012, ως τη μεγάλη δύναμη αλλαγής για την Ελλάδα, μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών δεινών συνοδευόμενη από ένα σχέδιο ριζικών μετασχηματισμών για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας ώστε να καταστεί ικανή να πρωταγωνιστεί στη διεκδίκηση και μιας άλλης Ευρώπης, κοινωνικής, δημοκρατικής, ειρηνικής, οικολογικής και φεμινιστικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλείται να πορευτεί προς το μέλλον, αξιοποιώντας τις ήδη πλούσιες αγωνιστικές και πολιτικές του εμπειρίες, καθώς και τις εμπειρίες νικηφόρων κινημάτων της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, όπως εκείνα της Λατ. Αμερικής, που άνοιξαν δρόμους για την απαλλαγή σειράς χωρών της από τον νεοφιλελευθερισμό και την ενοποίηση της περιοχής στη βάση της ισότιμης συνεργασίας, όπως ζητούσαν εδώ και δύο δεκαετίες ο Φιντέλ Κάστρο και το κίνημα των Ζαπατίστας. Άλλωστε, στη Λατ. Αμερική γεννήθηκε και το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ που διακήρυξε ότι «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Αντίστοιχα, διακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ μετά τη Γένοβα και τη Φλωρεντία ότι «Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή» και το ίδιο μήνυμα θα βγει ισχυρό από το «Alter Summit» των κινημάτων, 8-9 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα.


_____________________
* Ο Πάνος Τριγάζης είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

** Από Αυγή  Ημερομηνία: 04/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου