.......................ΜάΑύγουστος 2018... ..........................Σελίδες προβληματισμού πολιτών της Ανατολικής Αττικής............................

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

................Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Η φίμωση του Τύπου γίνεται καθημερινό φαινόμενο της σκληρής δεξιάς πολιτικής

Πως τολμούν... να σκέφτονται;
Οι κυβερνητικές και διοικητικές παρεμβάσεις σε βάρος της δημοσιογραφικής λειτουργίας και της ενημέρωσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην ΕΡΤ, ενώ ανάλογα είναι τα κρούσματα σε όλα τα Δημόσια ΜΜΕ.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει και τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου, της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. και της κυβέρνησης, να διακόψει τη συνεργασία με τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.
  Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του κ. Λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη
 το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου. Ο ιατροδικαστής μάλιστα ζήτησε και την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για κακούργημα, ωστόσο ο υπουργός κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «GUARDIAN» για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.  Κατόπιν τούτων πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρει η αιφνίδια απόφαση του κ. Λιάτσου για την «εξαφάνιση» των δύο παρουσιαστών από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο συναδέλφους προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους και προχώρησε στην απόφαση διακοπής της συνεργασίας τους, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα ισχύσει από αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας. 
Η διοικητική αυτή παρέμβαση θεωρούμε ότι είναι άδικη, συνιστά πολιτική δίωξη κατά δημοσιογράφων και άσκηση λογοκρισίας καθώς και κατάργηση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει όλες τις διοικητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην ΕΡΤ με αποκορύφωμα τη χθεσινή και πλήττουν την ενημέρωση και την ελευθεροτυπία. Απαιτεί δε να ανακληθεί η απόφαση αυτή αμέσως και να επανέλθουν οι συνάδελφοι στην εργασία τους. 
Το θέμα θα συζητηθεί, μαζί με όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και στη συνάντηση που έχει με τους εκπροσώπους της ΕΡΤ. 
Μπράβο! Επιτέλους μπαίνει τάξις, γύψος και ανασφάλεια. Ο Αιμίλιος δεν παίζει. Ούτε παίζεται. Ο Γκέμπελ θα είναι σίγουρα περήφανος από τα καζάνια της κόλασης. Και το αφεντικό, ο Αντωνάκης, αυτοϊκανοποιημένος. Οι θρασύτατοι δημοσιογράφοι, που τόλμησαν να βάλουν τον Δένδια στο στόμα τους, χωρίς μάλιστα πρώτα να το πλύνουν με ανθόνερο και χλωρίνη, απολύθηκαν. Αυτό είναι δημοκρατία. Από τον καιρό του Παπαδόπουλου, είχα να δω τέτοια τηλεόραση. Η ΥΕΝΕΔ ξαναγυρνά στις ένδοξες εποχές των τσιρότων. Τότε που βάζανε στους δίσκους τσιρότα να μη ακούγονται τα τραγούδια.
Καλά τους έκανες Αιμίλιε. Μόνο απόλυση; Γιατί τόσο έλεος; Να τους γδύσουμε να τους μαστιγώσουμε, να τους κάνουμε φάλαγγα, να τους κρεμάσουμε ανάποδα και να τους κάψουμε μαζί με το Βαξεβάνη. Ε μα το παράκαναν. Καλά τους «εξόρισαν» τότε που άφησαν τον Τσίπρα, να πει τη γνώμη του. Σα δεν ντρεπόντουσαν! Αλλά τώρα, τόλμησαν να πουν για το Δένδια; Το Δένδια ρε; Πότε θα βγει ο αναθεματισμός τους από την Ιερά Σύνοδο, που βλαστήμησαν τη θεία; Τι, δε θα βγει, ούτε θα τους βασανίσουμε; Ούτε καν κάτεργα;
Εντάξει, συμφωνώ, πως σήμερα με την ανεργία στο Θεό, είναι χειρότερο να σε απολύσουν, από το να δείρουν, όπως έκανε η ΕΣΑ στην προηγούμενη χούντα. Κάθε δικτατορία άλλωστε, έχει τη δική της πινελιά όσον αφορά την τιμωρία των αντιφρονούντων.
Καλά έκανες ρε Λέτσο και τους έδιωξες. Δεν ταίριαζαν οι άνθρωποι μαζί σου. Εσύ έχεις όραμα. Να κάνεις την ΥΕΝΕΔ σαν τα μούτρα σου, σαν το STAR εννοώ. Να θεωρούμε το γυναικείο σώμα σαν εμπόρευμα προς πώληση, να βάζουμε στα δελτία κανα κωραλάκι, να δείχνουμε κανένα μπουτάκι, λίγο στήθος, φυσικά μπόλικο ξεκατίνιασμα, ανόητα κουτσομπολιά, σαχλαμάρες, για να περνά η ώρα, τέτοια.
Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί η κοπελιά είναι πράγματι όμορφη, μήπως τους έδιωξες γιατί δεν ήθελαν να βγουν γυμνοί; Όχι. Στο είπαν από ψηλά. Φυσικά. Μερικοί ηλίθιοι ξεχνούν τις υποσχέσεις τους, αλλά ποτέ την εκδίκηση. Ειδικά, αν τα τομάρια αυτά πάρουν εξουσία.
Αυτοί έκαναν ρεπορτάζ για σοβαρό θέμα που καίει την κυβέρνηση, ως όφειλαν σαν ΣΟΒΑΡΟΙ δημοσιογράφοι. Είπαν μάλιστα και τη γνώμη τους! Το καταλαβαίνουν κι οι ίδιοι, δεν ταιριάζουν στην ΥΕΝΕΔ του Σαμαρά.
Έκαναν μάλιστα το χειρότερο έγκλημα για μια δικτατορία. Σκέφτηκαν δεν παπαγάλισαν. Έκαναν λογικούς συνειρμούς. Έθεσαν πολύ καλές ερωτήσεις. Χωρίς να βρίσουν. Δίδαξαν δημοσιογραφία. Αφού δεν τους εκτελέσατε επιτόπου μετά από αυτά, φτηνά τη γλύτωσαν. 
Είσαι ο καταλληλότερος για δήμιος δημοσιογράφων. Συγχαρητήρια για τη νέα σου θέση. Εσύ δεν ήσουν όμως που έλεγες, όταν σε τσουβαλιάσανε, τότε, που έλεγες για τον Καμμένο, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να διώκονται, επειδή λένε τη γνώμη τους; Τα γύρισες τώρα;
Τότε, με εκείνο το ρεπορτάζ κέρδισες μια μήνυση από τη σύζυγο του Καμμένου και μια καρέκλα από το Σαμαρά. Εύγε!
Σήμερα με αυτή σου την πράξη κέρδισες την εύνοια των κυβερνώντων και την αηδία όλων των υπολοίπων. Άξιος ο μισθός σου. Αλήθεια, πόσα παίρνεις;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου